Zoek

Plezier beleef je bij de Klimopgroep

Zeeverkenners (11-15)

Welkom op de pagina van de zeeverkenners. Wij zijn een groep van jongens en meiden tussen de 11 en 15 jaar oud.

Elke zaterdagmiddag komen wij samen om vooral veel plezier te maken. Dit kan op verschillende manieren, maar het gebeurt vooral door spellen te spelen. Dit kan door korte spellen of lange spellen. Spellen op het clubhuis, rond het clubhuis, in het Gouwebos of op het water.

zvzeilen

Ja, dat lees je goed! De Klimopgroep is namelijk een waterscouting. Vanaf het moment dat je bij de zeeverkenners zit zul je hier ook daadwerkelijk iets van merken. Wij hebben namelijk onze eigen boten, lelievletten genaamd. Met deze boten zullen we in de zomer zoveel mogelijk proberen te zeilen. Samen fietsen we naar de Reeuwijkse plassen toe, zodat we de hele middag op de plas kunnen doorbrengen.

De ‘ opkomsten’, zoals dat genoemd wordt, zijn in de zomer van 13.00 tot 18.00 uur. In de winter liggen de boten op de kant bij ons clubhuis. We zullen dan aan de boten werken om ze weer klaar te maken voor de volgende zomer. De opkomsten duren in de winter (oktober-april) van 14.00 tot 17.00 uur.

Naast de zaterdagmiddagen, hebben we ook verschillende weken en weekenden weg. Zo hebben we tijdens de herfstvakantie het zeilkamp. Elke klimopper van 11 jaar of ouder kan hieraan meedoen. Je zit dan in een van de boten met een instructeur en andere zeeverkenners. Jouw instructeur zal je helpen om het zeilen beter te begrijpen. In de lente slapen we met zijn allen een nachtje op het clubhuis voor het schuurkamp. Dit is het weekend waar we nog even de laatste dingen aan onze boten doen voordat deze weer het water ingaan.

We sluiten het jaar af met het hoogtepunt van het jaar: zomerkamp! De eerste week van de zomervakantie zullen we met alle zeeverkenners en leiding op zomerkamp gaan. We varen met onze boten dan naar een mooie locatie en zullen een week lang alleen maar toffe dingen doen: spellen spelen, zeilen, naar de stad gaan, een nachtje in de boot slapen, watergevechten houden en ga zo maar door.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar onze groep? Kom dan gerust een keer langs. Je kunt contact opnemen met de leiding door een mailtje te sturen naar odonata@klimopgroep.nl

Tot dan!10325748_850605081634120_7286214049859563565_n

Opkomstenplanning

 

Kom gratis meedoen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam kind
Dit mailadres gebruiken we om contact op te nemen.
Deel dit bericht

Andere berichten

@nker (26+)

@nker is de “jongste” en “oudste” speltak van de Klimopgroep Waddinxveen. De jongste omdat we pas sinds januari 2001 bestaan

Lees verder