Zoeken

Plezier beleef je bij de Klimopgroep

De groep

Algemene informatie

logo_scoutingnederlandScouting? Wat is dat?
Scouting is een hele leuke hobby, waarbij je heel veel kunt doen en ook nog wat kunt leren. Dat scouting veelzijdig is, zie je aan de vele activiteiten die scouts ondernemen: het maken van een kampvuur, brood bakken, het lopen van zwerftocht met kaart en kompas, knutselen, zeilen, roeien en nog veel meer! Er zit veel uitdaging in scouting en je krijgt dan ook de gelegenheid je grenzen te verkennen en te verleggen!

normaal_Zoka_ZV_Vinkeveen_2013_147

 

Voor wie is Scouting?
Scouting is voor iedereen vanaf 7 en eindigt in principe nooit. Een zevenjarige vindt andere dingen leuk dan een vijftienjarige, daarom heeft een scoutinggroep meerdere speltakken. Bij de jongste speltakken bedenkt de leiding het programma en helpt de leiding de jeugdleden het programma uit te voeren. Ben je wat ouder, dan krijg je meer zelfstandigheid en ben je vrijer in de uitvoering van het spel; de leiding geeft je de ruimte. De ‘oudste speltakken’ regelen zelf hun zaken; je plant je eigen activiteiten verzorgt je eigen materiaal en ga zo maar door… Natuurlijk kun je daarbij altijd terugvallen op je begeleiders!

 

 

 

De speltakken:
7 tot 11 jaar: Welpen (jongens) & Kabouters (meisjes)
11 tot 16 jaar: Zeeverkenners (gemengd)
16 tot 18 jaar: Wilde Vaart (gemengd)
Vanaf 18 jaar: Loodsen (gemengd)
Vanaf 23 jaar: Ouderenstam (gemengd)
Bij de jongste leeftijdsgroep hebben jongens en meisjes nog gescheiden van elkaar opkomst, vanaf de Zeeverkenners is dit niet meer zo en hebben jongens en meisjes samen opkomst.

Het uniform, waar is dat voor? normaal_IMG_4041_1000x666
Net als bij een sportclub hebben scouts ook een eigen uniform; kleding die tegen een stootje kan! Het uniform vertelt vaak een heel verhaal: bij welke groep je zit en bij welke speltak, uit welk land je komt (vooral leuk bij internationale kampen!) enzovoort. Bij Scouting echt niet zo streng dat je altijd in je uniform hoeft te lopen, maar wanneer je het draagt dient het er wel netjes uit te zien. En de tijd van korte broeken en kousen met kwasten zijn we ook al lang voorbij…

Is Scouting militaristisch? 
Nee. Misschien lijkt dat voor de ‘buitenwereld’ wel eens zo, maar als je beter kijkt: nee. Scouting is een moderne vereniging met veel tradities (zoals bijvoorbeeld het uniform) en een lange historie. Veel van die tradities vinden we waardevol en dus houden we ze vast. We houden gewoon van een plezierige vrijetijdsbesteding!

Is Scouting iets voor mij of mijn kind?
Misschien wel! Alleen al in Nederland zijn er bijna 125.000 Scouts, dus de kans is groot dat het jou ook aanspreekt! Uit kunt hier contact met ons opnemen.