buttonWelkom op de site van de DeVroKa-kring.

kabouter

Dit is de naam van de speltak kabouters van de Klimopgroep. Op deze pagina vertellen wij je wie wij zijn en wat we doen.
Kabouters …Weet jij wat kabouters zijn? Kabouters zijn vrolijke meisjes van 7 t/m 11 jaar die samen met anderen in een kring spelen. Die van ons heet: de DeVroKa-Kring, dit staat voor De Vrolijke Kabouter – Kring. Samen met de bevers, welpen, zeeverkenners, wilde vaart, loodsen en leiding vormen wij de Klimopgroep.

 

Ga jij met ons mee?

rondreisbambiliekleinWij gaan naar Bambilië. Dat is het fantasieland waar de Kabouters spelen. “Maar waar ligt dan Bambilië,” zul je vragen. Tja, als je errondreisbambilieklein echt graag naar toe wilt, dan kom je er vanzelf! Bij Snorrega ga je de grens over. Een reis vol avontuur begint. In Wamshaven wonen de vissers. Ze kunnen heel goed knopen leggen. Dat komt omdat ze hun eigen netten maken. Vlitter is de omroepstad van Bambilië. Je mag er zomaar binnenlopen in de studio’s. Als je dwars door de Warbossen loopt, zie je in de verte de molen van Haverhoek. Als je het dorp binnenkomt, ruik je meteen het versgebakken brood. De bakkers van Haverhoek zijn aan het werk! Er is nog veel meer te ontdekken in Bambilië … de muziektent in Keverkapelle, raadsels in Miegenum en het kasteel in Driemstein. Ga mee op ontdekkingsreis in het Drasmoeras, de Ruige Verten of de Onbekende Heuvels.

Klik hier voor meer informatie over Bambilië….

 

Wij, de Kabouterleiding, zitten al te springen om jou een keer te mogen verwelkomen op een opkomst! Jij ook?

Wij hebben misschien een beetje gekke namen, maar dat komt omdat wij uit de verschillende dorpjes in Bambilië komen. Mout komt uit Haverhoek, Drinty uit Driemstein, Filina uit Filidam, Wappertje uit Wapperdam, Reska uit Ressekerke, Vlitty, Iggy en Wiwo uit Jiggelen.

DeVroKa-Activiteiten:scouting

 • Spelen in Bambilië
 • Veel knutselen
 • Anderen helpen
 • Goed voor de natuur zorgen
 • Feest vierenkunstenaar
 • Twee keer per jaar zeilen en/of varen in Reeuwijk
 • Weekendje in het clubhuis slapen
 • In de zomervakantie op kamp gaan
 • Meedoen met scoutingactiviteiten
 • Insignes halen bijv. kunstenaar, scouting en speurneus

 

Spelend op ontdekkingsreis

Plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels, later steeds avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen hun eigen beslissingen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Zo helpt Scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid.

Een aantal thema’s staat centraal in de ontdekkingsreis van Scouting:

 • Een Scout ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor de persoonlijke interesses van ieder kind. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig.
 • Een Scout verliest de ander nooit uit het oog. Samenspel en samenwerken. Niet voor niets beloven ze elkaar: Jullie kunnen op me rekenen.
 • Scouts staan bovendien open voor hun omgeving. Scouting respecteert alle culturen in de wereld en wil ervan leren. En minstens zo belangrijk: de natuur. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Meer weten? Neem contact met ons op.